Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi tekercs kínai módra

Tavaszi tekercs kínai módra
Tavaszi tekercs kínai módra
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jellemzően két típusú tavaszi tekercset ismerünk itthon: a forró olajban vagy sütőben sültet és a nyers változatot. Sokáig kizárólag a sült verziót ismertem, kedveltem, aztán néhány évvel ezelőtt itthon is megjelent egy világszinten népszerű, keleti étkeket kínáló, kiszállítós étellánc, ahol azonnal meg kellett kóstolnom e csemegét.
Izgatottam nyitogattam a jellegzetes dobozokat, és csalódottan láttam, hogy nem érkezett meg a tekercs. Vagy mégis? Volt az egyikben egy átlátszóan fehér, kissé ragacsos valami, s bár tényleg tekercs formája volt, ismeretlennek tűnt.
Megkóstoltam, és azóta ez a verzió az abszolút favorit. Sajnos az említett kiszállító azóta kivonult az országból, de cserébe megtanultam elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró vízbe beáztatjuk az üvegtésztát.
  2. A surimi mindkét oldalát pár másodpercig sütjük serpenyőben (halvány aranyszínűre).
  3. A zöldségeket megtisztítjuk és vékony, kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk.
  4. Ha a tészta rugalmassá és áttetszővé vált, leszűrjük.
  5. Egy rizslap mindkét oldalát víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, és egy tálra fektetjük (amíg megtöltjük, teljesen képlékennyé válik).
  6. A kör közepére halmozunk egy maréknyi (a mennyiség nyolcada) tésztát.
  7. A tésztára 1 evőkanálnyi szószt öntünk, majd a répa, paprika, uborka nyolcadát elhelyezzük a tésztán.
  8. A halom közepére teszünk egy surimit és egy bazsalikom levelet.
  9. A tészta két oldalát szorosan egymásra hajtjuk, majd az alsó részét fel-, a felső részét lehajtva tasakot képzünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 936
elküldve: 4
receptkönyvben: 220
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tavaszi tekercs üvegtésztával, rizslapokba tekert surimi

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Thu, 2014-11-13 11:52

Ó, pazarnak tűnik a recept, hétvégén megcsinálom! A hozzám hasonló, lusta és "rá-nem-érős" főzőcskézőknek: a T-betűs kék áruházban (még az online változatában is) kapható tavaszi tekercs szósz, a hétvégi manővert ezzel kezdem, aztán majd ha kitapasztaltam, milyennek is kell lennie, lehet, hogy az is házilag készül majd :)

dettidomotor
Dömötör Detti / dettidomotor Mon, 2011-10-10 11:03

Szia! A tavaszi tekercs szószban mi van? Vagy hol lehet beszerezni? Nem szeretem a mű dolgokat, amit lehet inkább kézzel csinálok. Detti

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2011-10-13 20:01

Akkor ezt inkább Te csináld meg ;-) Most már én is házit készítek, egy kis mézet kikeverek chili pehellyel, nem variálom túl (és pár cseppet, vagy egy vékony csíkot csurgatok a tésztára). Remélem így is ízleni fog, Memi

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic Sun, 2011-07-03 21:00

Kedves Receptműves!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezt már nem kell sütni, miután be lett bugyolálva? Válaszodat előre is köszönöm!

Üdvözlettel

Zsanett

242
rizslap 8 db
kígyóuborka 0.5 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
sárgarépa 1 db
surimi 20 dkg
bazsalikom 8 levél
üvegtészta 10 dkg
hoisin-szósz 1 ek