Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi tésztasaláta

Tavaszi tésztasaláta
Tavaszi tésztasaláta
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmnél kóstoltam ezt a salátát, és annyira ízlett, hogy azóta már többször is elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Az eredeti receptben zöldtésztával készítik, de én azt most nem kaptam a boltban.
Sültek mellé nagyon jó köretként is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát meghámozzuk, és forrásban lévő  sós vízben megfőzzük, kb 8 percig (ez attól függ, hogy mennyire zsenge a spárga). Majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
  2. A spárga vizében megfőzhetjük a tésztát.
  3. A hagymát és a retket megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, a pulykamellet felcsíkozzuk.
  4. Egy tálba összekeverjük a citromlevet, az ecetet és a tejfölt. Sóval és borssal ízesítjük. Az összes hozzávalót hozzáadjuk az öntethez.
  5. Összekeverjük a tésztát és az öntetet a zöldségekkel és a füstölt pulykamellel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 582
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kategória: saláta
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

spárgás-sonkás tésztasaláta, tésztasaláta spárgával és sonkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
fehér spárga 25 dkg
retek 5 db
snidling 1 csokor
pulykamell sonka 10 dkg
tészta 50 dkg
citromlé 1 ek
fehérborecet 2 ek
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint