Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi tésztasaláta friss retekkel

Tavaszi tésztasaláta friss retekkel
Tavaszi tésztasaláta friss retekkel
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel és vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva, ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát: olvasszuk föl a vaj felét, majd ebben, közepes lángon, folyamatosan kavargatva 5 percig barnítsuk a morzsákat.
  2. Főzzük meg a tésztát.
  3. Az olívaolajat és a maradék vajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, majd közepes tűzön dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  4. 3-4 perc után adjuk hozzá a félhold alakú szeletekre vágott retket, sózzuk és borsozzuk, majd 4-5 percig pároljuk tovább.
  5. Töltsük rá a citromlevet, ettől a retek világos rózsaszínűre vált.
  6. Amikor a tészta már majdnem kész, adjuk a főzővízhez a fagyasztott zöldborsót, és főzzük még 1-2 percig.
  7. Szűrjük le a tésztát, de tegyünk félre egy csészényit a főzővízből.
  8. A hagyma és a retek mellé tegyük a serpenyőbe a tésztát és a zöldborsót, adjuk hozzá a citromhéjat meg a petrezselymet, majd a félretett főzővizet adagolva, pároljuk még a keveréket, amíg minden puhának és szaftosnak tűnik.
  9. Ha nem elég fűszeres, pótoljuk még a sót és borsot, majd vegyük le a tűzről.
  10. Tálalásnál a tésztasalátát szórjuk meg zsemlemorzsával, parmezánnal és borssal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 686
elküldve: 8
receptkönyvben: 281
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pap Szilárd István

Mióta szakács: 2014.03.11.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztasaláta, tésztasaláta retekkel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nmarian
nmarian Mon, 2015-02-02 22:52

Egy szép tavaszi napon én is elkészítettem ezt a receptet. Könnyű, friss tésztasaláta, egy falat tavasz! Először furcsának tűntek a hozzávalók így együtt, de működött. Viszont citromléből jóval kevesebbet érdemes beletenni, mert nekem nagyon durván érződött benne.

707
vaj 100 g
zsemlemorzsa 1 bögre
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
retek 4 db
citromlé 2 ek
citromhéj 2 ek
orecchiette tészta 25 dkg
zöldborsó 25 dkg
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint