Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi tésztasaláta Petruska konyhájából

Tavaszi tésztasaláta Petruska konyhájából
Tavaszi tésztasaláta Petruska konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét előtt vettem nyuszi figurás száraztésztát. Gondoltam ebből valami finomat kellene készítenem. Ez lett belőle! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor, ha kedvünk támad rá. Grillezett ételekhez is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés vajon megpároljuk a mirelit zöldésgeket. Mehet rá só, kakukkfű, rozmaring, borsikafű.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lehűtjük.
  3. A friss zöldségeket megmossuk, felkockázzuk, tálba tesszük.
  4. A tejfölt, majonézt, sót, fehér borsot, citromlét, mustárt, cukrot jól kikeverjük.
  5. Ha kihűlt a tészta és a párolt zöldség, akkor egy nagyobb tálban összekeverjük az összes alapanyagot. Kivéve a jégsaláta és a paradicsom.
  6. Pár órára behűtjük. Tálaláskor a tálak aljába tépünk a saláta levélből, és a paradicsomkockákkal vegyesen teletesszük a tálakat a salátával. Tetejére füstölt sajtot reszelünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 114
elküldve: 1
receptkönyvben: 150
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tésztasaláta, majonézes tésztasaláta, saláta tésztával és zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

520
tészta 20 dkg
mexikói keverék 30 dkg
kígyóuborka 0.5 db
alma 1 kis db
újhagyma 3 db
tv paprika 0.5 db
paradicsom 3 kis db
retek 5 db
tejföl 3 dl
majonéz 1.5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 tk
porcukor 1 késhegynyi
mustár 1 kk
füstölt sajt 5 dkg
salátalevél 8 db