Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zellerkrémleves Bubbernyiktől

Tavaszi zellerkrémleves Bubbernyiktől
Tavaszi zellerkrémleves Bubbernyiktől
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Attól lesz tavaszi ez a leves, hogy újhagyma kerül bele, plusz a zeller és az újhagyma harsány, friss zöldje. Utóbbi kettőt sajnos én most nem tudtam használni, mert nem sikerült szépet venni. A másik újdonság pedig a ropi, ami nálunk most debütált először, mint levesbetét. Nem szórtuk a levesbe, csak harapdáltuk mellé. Próbáljátok ki ti is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket apróra vágjuk, és az alaplében feltesszük főni. Közben a zöldjüket is finomra aprítjuk.
  2. Amikor megfőtt, beleöntjük turmixba, és teljesen krémesre turmixoljuk.
  3. Visszaöntjük a fazékba, és hozzáöntünk annyi tejszínt, hogy híg legyen, de lehetőleg liszt már ne kelljen bele.
  4. Beleszórjuk a zöldeket és a fokhagymás borsot, reszelünk bele szerecsendiót, és felforraljuk. (Én ropival tálaltam, mert éppen nem volt itthon pirítani való kenyér. Annyira jól sült el ez a mókás levesbetét, hogy azt hiszem, más krémlevesekhez is vissza fogjuk tapsolni.:))
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 505
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubbernyik

Mióta szakács: 2012.04.15.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tél vége leves, tejszínes zellerkrém leves, zellerkrémleves ropival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

105
zeller 1 kis db
újhagyma 4 közepes db
halványító zeller 4 közepes szár
főzőtejszín 150 ml
csirke alaplé 10 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint