Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöld gnocchi

Tavaszi zöld gnocchi
Tavaszi zöld gnocchi
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy főzős műsorban láttam borsó hajtásával készült tésztaételt, aminek nagyon megörültem, mert sokat szemeztem a borsó leveleivel, sejtettem hogy ehető. Akinek nincs kertje, az helyettesítheti cukorborsóval vagy frissen fejtett borsószemekkel, esetleg ültethet borsót cserépbe, 10 nap alatt megnő használható méretűre.
A recept másik érdekessége a citrom kakukkfű, ezt a fűszert kertészetekben lehet megtalálni, hasonlít az íze a sima kakukkfűre, de van egy citromos íze, illata.

A recept 2x2 főre elég, mivel a gnocchi felét el lehet tenni másnapra, és akár meg lehet hozzá álmodni egy másik szószt.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta (4 személyre elég)

  1. A krumplit főzzük puhára, törjük össze. A spenótot vágjuk apró darabokra (friss vagy fagyasztott).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit. A sajtnál megadott mennyiség tippelt összeg, elég érzésre belezuttyintani egy keveset.
  3. Lisztezett deszkán gyúrjuk tovább a tésztát, ha nagyon ragadós (nekem az volt), akkor addig adjunk hozzá lisztet, amíg könnyen kezelhetővé válik. Bizonytalanság esetén egy-egy darab tésztácskát főzzünk meg, mivel 1-2 perc alatt megfő, így több kísérlet is belefér.
  4. Ha jó a tészta állaga, gyúrjunk belőle kukacokat, és vágjuk fel őket 1,5-2 cm-es darabokra. Lisztezzük be a gnocchikat, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
  5. Mivel ez így elég nagy adag, kész gnocchi felét másnapra eltettem a hűtőbe, de mehet a mélyhűtőbe is, csak az a fontos hogy ne érjenek egymáshoz a tésztácskák. A gnocchi másik felét főzzük meg forró sós vízben, körülbelül akkor, amikor a vajszósz már szinte kész van. Gyorsan megfő, ha feljön a tészta, már kész is van, mehet a serpenyőbe.

fűszeres vajas szósz (2 személyre)

  1. Egy darabka vajat és egy löttyintés olívaolajat tegyünk egy nagyobb serpenyőbe, belemehet a két dundibb zúzott fokhagyma. Enyhe tűzön kevergessük addig, amíg a fokhagymából kioldódnak az ízek.
  2. Halásszük ki a fokhagymát (bár ez ízlés kérdése, én nem szeretek ráharapni), és jöhetnek az apróra vágott zöldfűszerek: rozmaringból fél ág, citrom kakukkfűből úgy egy teáskanál-evőkanálnyi, petrezselyemből 1-2 ág. Épp csak egy kicsit kell összemelegíteni a vajjal.
  3. Jöhet a maréknyi fiatal borsóhajtás egészben. Ez jellegzetes borsó ízt fog adni a vajnak. Ezt is elég épphogy csak megfonnyasztani.
  4. Végül dobjuk bele a frissen kifőzött gnocchi-t, kevés kavargatás-pirítás után tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 525
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

fromage blanc

Mióta szakács: 2012.03.30.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos gnocchi, zöld krumplinudli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

463
burgonya 800 g
tönkölybúza liszt 300 g
spenót 100 g
tojás 1 db
parmezán sajt 20 g
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
vaj 15 g
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
csírák 50 g