Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldborsókrémleves

Tavaszi zöldborsókrémleves
Tavaszi zöldborsókrémleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel itt a borsószezon, úgy gondoltam, hogy megosztom veletek ennek a finom és könnyű levesnek a receptjét. Természetesen mirelit borsóból is elkészíthető, de frissből az igazi!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha még egy kicsit gazdagítani szeretnénk, akkor fokhagymás olajban pirított zsemlekockát kínálhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Az újhagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. (Az újhagymát zöldjével együtt!)
  3. Az olajban megfonnyasztjuk először a zöldhagymát, majd a fokhagymát is.
  4. Felöntjük 1,2 l vízzel és a tejjel, majd beledobjuk a leveskockákat. Ha már forr, beletesszük a krumplit és a borsót. Mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük. (Vigyázzzunk, mert a tejjel készült levesek könnyen kifutnak!)
  5. Közben a petrezselymet és a snidlinget finomra vágjuk.
  6. Kiveszünk 2 ek-nyi borsót a levesből, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
  7. Beletesszük a félretett borsót és a snidlinget.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 382
elküldve: 10
receptkönyvben: 174
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsókrémleves,krémleves borsóból, zöldborsó krémleves tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
zöldborsó 40 dkg
burgonya 20 dkg
újhagyma 6 db
fokhagyma 2 gerezd
tej 3 dl
főzőtejszín 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
leveskocka 2 db
petrezselyem 1 csokor
snidling 13 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.2 l