Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusilli

Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusilli
Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusilli
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemcsak Schneider Mátyás szerette a fiatal zöldhagymát a Hyppolitban, én is imádom. És mivel libacombbal nincs mindig időm bíbelődni, ezzel a könnyű mascarponés tésztával tálaltam!

hozzávalók / 2 adag

  • 25 dkg fusili tészta
  • 2 ek mascarpone
  • 3 szál zöldhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • késhegynyi bors
  • fél dl fehérbor
  • 2 ek vaj

ajánlat

A főzéshez használt száraz fehérbor vagy egy frissítő hosszúlépés kitűnő választás mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük.
  2. A hagymát karikára vágjuk, a gombát megpucoljuk, és felszeleteljük.
  3. Megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  4. Hozzátesszük a gombát, ráöntjük  a bort, és pár perc alatt elpárologtatjuk róla.
  5. Hozzáadunk 2 ek mascarponét, borsozzuk, és még kb. 2 percig főzzük.
  6. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és már tálaljuk is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 077
elküldve: 16
receptkönyvben: 903
elkészítve: 48/53
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás fusilli, mascarponés tészta gombával, csiperkés tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Thu, 2013-06-13 15:14

Finom, könnyű ebéd lett belőle - mellé egy pohár fehérborral és balzsamecetes salátával - köszönöm a receptet.
Jóféle sózatlan vajat használtam, a borsot elhagytam, borból lehet hogy 1 decit is löttyintettem a fél helyett, mascarponéból púposra sikerült az a két kanál. Nagyon tetszett az állaga így ennyi szósszal, a fusilli szépen felvette minden tekercsébe. Picivel kevesebb tésztával készítettem, kettőnknek 25 dkg sok lett volna.

oosaki
oosaki Thu, 2013-05-30 22:27

Sajnos azt kell mondjam, hogy bár frissen ez nagyon finom volt, az öntet egyrészt túl kevés ennyi tésztához, másrészt ha a maradékot eltesszük összekeverve, teljesen kiszárad és íztelenné válik. Ha valaki nem szeretné mindig frissen főzni, hanem másnap is szeretne belőle enni, ajánlom, hogy sokkal több öntettel csinálja (talán tejföllel érdemes felhigítani), több gombával-mascarponéval (nyugodtan mehet bele az egész doboz), mert ez így nem tehető el másnapra. Ja, és a fűszerezésnél érdemes kicsit bátrabban mérni a sót-(fehér)borsot. Bocsi.