Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldségleves

Tavaszi zöldségleves
Tavaszi zöldségleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszi vitaminhiányunkat nagyon jól orvosolja ez a finom leves. Kertünkben nagyon szépen zöldül a tavalyról benn maradt petrezselyem friss zöldje. Az új sárgarépa és karalábé sem elérhetetlen már. Nagyon szívesen fogyasztja az egész család.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A gombóchoz

ajánlat

Néha össze szoktam turmixolni, és finom zöldségkrémlevesként fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk.
  3. A karalábét meghámozzuk, és felkockázzuk a paprikával együtt.
  4. Kevés olajon a répát és az újhagymát megpároljuk. Ha kijön a répa színe, felöntjük vízzel.
  5. Beletesszük a karalábét és a zöldpaprikát.
  6. Ízesítjük sóval, pár szem egész borssal, egy gerezd fokhagymával és a vegetával.
  7. Kiforraljuk, és addig elkészítjük a gombócot.
  8. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  9. A tojást elkeverjük a petrezselyemzölddel, a kanál zsírral, kevés sóval.
  10. Annyi búzadarát adunk hozzá, amennyit felvesz.
  11. Szükség esetén vízzel hígítjuk.
  12. Összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy a dara hadd szívja meg magát.
  13. Két kanál segítségével gombócokat formázunk, és  a levesbe szaggatjuk.
  14. Felforraljuk, és addig főzzük, míg a gombóc megpuhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségleves tavaszi zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

155
sárgarépa 2 nagy db
karalábé 1 db
újhagyma 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zöldpaprika 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
ételízesítő 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 5 csipet
tojás 1 db
búzadara 3 evőkanál
0 ízlés szerint
disznózsír 1 dkg