Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldségleves Évi néni konyhájából

Tavaszi zöldségleves Évi néni konyhájából
Tavaszi zöldségleves Évi néni konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap késő este kérte a fiam, főzzek zöldséges levest. Már nem álltam akkor neki, de ma ebédre is megteszi majd.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsazsíron megpirítjuk a bacont/megfuttatjuk a csirkeaprólékot.
  2. Hozzáadjuk a fehérrépát, sárgarépát, babot, borsót, karfiolt, zellert, gombát, fűszernövényeket, és néhány percig dinszteljük a zsíron, aztán felengedjük 1-1,5 l vízzel, 15 perc alatt fedő alatt megfőzzük.
  3. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, majd a levessel elkevert tejszínt és összeforraljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 042
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes zöldségleves, zöldségleves baconnal, tejszínes zöldségleves csirkeaprólékkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

211
póréhagyma 0.5 db
sáfrányos szeklice 1 kávéskanál
bacon 10 dkg
kacsazsír 1 ek
zöldborsó 15 dkg
zöldbab 15 dkg
sárgarépa 15 dkg
fehérrépa 10 dkg
halványító zeller 2 db
karfiol 15 dkg
petrezselyem 1 ek
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 kk
főzőtejszín 2 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
eperlevél tészta 3 dkg
víz 1.5 l