Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszias csirkecomb Márti konyhájából

Tavaszias csirkecomb Márti konyhájából
Tavaszias csirkecomb Márti konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem áll rendelkezésre bőven idő a főzésre, akkor improvizálok. Így készült el ez az ízletes vacsora is. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát meghámozzuk, a póréhagyma zöldjét alaposan leöblítjük. Mindkettőt karikázzuk. Lehántjuk a fokhagymák héját, és apró kockákra vágjuk. A húst leöblítjük, leitatjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósított olajon előbb a combokat megpirítjuk, a serpenyőnk egyik felébe toljuk, a másik felébe szórjuk a zöldségeket, és kevergetve ezeket is pirítjuk pár percig, míg a póré kicsit üvegesedni nem kezd. Ca.1.5 dl vizet öntünk hozzá, ételízesítővel, mustárral összekeverjük, majd a hússal együtt elrendezzük úgy, hogy egyenletesen párolódhassanak. Amikor elkészült, hozzáadjuk a száraz fehérbort, és egyet rottyantunk rajta. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. Jó bő szaftot kell kapnunk. Párolt, petrezselymes basmati rizzsel tálaljuk, ezt megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 772
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségekkel párolt csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

640
csirke felsőcomb 4 db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
ételízesítő 2 teáskanál
mustár 2 teáskanál
fehérbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl