Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszváró karfiolleves

Tavaszváró karfiolleves
Tavaszváró karfiolleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leves gyermekoromban a mindennapok része volt, az ebédek elengedhetetlen fogása.
Iskolás koromban kicsit megritkult a közös étkezések száma, ilyenkor ugyanis a menzán ebédeltünk, ahol sajnos nem mindig ízlett az étel.

A hétvégi húsleves azonban mindig ott volt az asztalon.
Szerintem most is nagyon fontos, ebben a rohanó világban egy finom leves, de az emberek sajnos egyre kevesebb időt tudnak főzésre fordítani a konyhában.

Én ezért is szeretem a gyors zöldségkrémleveseket, mert nem kell sokat pepecselni velük, és felettébb ízletesek.
Ami pedig feldobja ezt az egyszerű levest: egy különleges feltéttel bolondítjuk meg.

hozzávalók / 4 adag

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Szólj hozzá!

elkészítés

A karfiolkrémleves elkészítése:

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk a burgonyákat kockákra, a hagymát cikkekre, a fokhagymát szeletekre, és szedjük rózsáira a karfiolt.
  2. Rakjuk az olívaolajat egy nagy fazékba, és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket a hagymával és fokhagymával együtt. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk 8-10 percig.
  3. Ezek után öntsük fel annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi ellepi, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben sózzuk és borsozzuk, ha van kedvünk, adhatunk hozzá zöldségleveskockát.
  4. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszín felét, és turmixszoljuk le. A maradék tejszínnel hígítsuk tetszőleges sűrűségűre a levest, és ha még akarunk rajta lazítani kicsit, nyugodtan adjunk hozzá tejet.
  5. A végén elosztjuk a 2 dkg vajat a leves tetején, apró darabokban, hogy ne bőrösödjön a leves.

A királygarnéla elkészítése:

  1. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat, majd süssük a rákok mindkét oldalát 1-1 percig magas lángon, a végén pedig sózzuk és borsozzuk.
  2. Tálaljuk a forró levessel, és fogyasszuk egészséggel. Jó étvágyat kívánok! :)
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 015
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Roberto konyhája

Mióta szakács: 2018.01.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
olívaolaj 1 ek
karfiol 80 dkg
burgonya 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
főzőtejszín 4 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 10 dl
vaj 2 dkg
királyrák 20 dkg
vaj 2 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint