Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal

Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal
Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon várom a tavaszt. Elsétáltunk az itteni biopiacra a hozzávalókért. Úgy tudom, hogy a gyökérzöldség képes rengeteg vegyszert felvenni, ezért javaslom, hogy mindig igyekezzünk "jó" helyről beszerezni a magyar alapanyagot.

Szép színű, egyszerű és finom leves. A bor kifejezetten pikánssá teszi! Kevés alapanyagból is lehet nagyon jó kis tavaszváró ételt varázsolni.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket vékony karikákra.
  2. Olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fehérrépát.
  3. Pirítsuk össze, majd öntsük fel a 2 dl borral, és legalább fél liter vízzel. A víz mennyiségét variáljuk aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk készíteni.
  4. Amikor megpárolódtak a zöldségek, botmixerrel pépesítsük őket, fűszerezzük a levest. Tetszés szerint hígíthatjuk még vízzel. A pépesítésnél vegyük le a lábast a tűzről. Ha kész vagyunk, tegyük vissza újra a levest.
  5. Legvégül a joghurtot óvatosan belekeverjük. Először keverjünk hozzá egy-két kanál levest a joghurthoz, majd úgy adjuk a leveshez. Ez mindig segít, hogy ne legyen csomós a leves, amikor tejtermékkel sűrítjük.
  6. Készítsük el közben a rudakat! Lisztes deszkán kb. fél centi vastagra nyújtsuk ki a tésztát.
  7. Kenjük meg a picit felvert tojással, és szórjuk meg jó bőven kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk.
  8. A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.
  9. A megkent tésztát hajtsuk félbe, majd nyújtsuk ki újra.
  10. Pizzaszeletelővel vágjuk kb. 2 cm széles csíkokra a tésztát, és tekerjünk/sodorjunk a csíkokon egyet.
  11. Szilikonos sütőlapra fektetjük a csíkokat, és már mehetnek is be a sütőbe.
  12. Kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répakrémleves kakukkfüves rúddal, zöldségkrémleves leveles tésztás rúddal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sat, 2013-02-02 19:06

Köszike! :) Lehet zöldségleves alapot is használni; az eredeti recept pedig leveskockát ír az alapba, de én azt nem javaslom. :)) Jó főzőcskét!
Zsuzsa

476
sárgarépa 60 dkg
pasztinák 1 nagy db
póréhagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
kardamom 1 kk
szerecsendió 1 csipet
joghurt 75 g
leveles tészta 1 csomag
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál