Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tealevélen sült busa zöldsalátával

Tealevélen sült busa zöldsalátával
Tealevélen sült busa zöldsalátával
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem nagyon szereti a busát, a gyerekek kevésbé, azt mondják "mocsár" íze van. Ezzel a sütési móddal sikerült kevésbé busaízű halat varázsolnom az asztalra. Az ötletet a Good Food magazinból vettem, ott lazaccal készítik.  

hozzávalók / 4 adag

Halhoz

Körethez

ajánlat

Fűszeres majonézzel még finomabb. Ha nincs kedvünk majonézt készíteni, akkor készen vett majonézbe keverjünk friss zöldfűszereket. Megbolondítja. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hal elkészítése: Vágjuk a busafilét 4 db-ra.
  2. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
  3. Vegyünk elő egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, amibe a halak beleférnek.
  4. Terítsünk bele alufóliát, és szórjuk rá a teafüvet, a rizst főzetlenül és a cukrot.
  5. Vágjunk még egy alufóliát, ami szintén akkora, hogy befedi a sütőtálunkat. Ezt sűrűn lyukasszuk ki. (Én ezt zsákvarrótűvel tettem.) Erre a kilyukasztott alufóliára fektetjük majd a halakat később.
  6. Most tegyük a sütőtálat a főzőlapra, és "füstölésig" melegítsük. Ez azt jelenti, mikor a cukor a teafüves rizsben elkezd olvadni olyan, mintha füstölne. 
  7. Erre a füstölgő teafűre fektetjük a kilyukasztott alufóliánkat, és rárendezzük sorban a halakat. Befedjük a tálat szorosan alufóliával, hogy az értékes gőzök, aromák benn maradjanak. Jó, ha lapos a tálunk, és nem marad a halszeletek fölött sok levegő. Sütőben 20 percig sütjük.
  8. Ekkor levesszük róla az alufóliát, megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és visszatoljuk még 10 perc sütésre. 
  9. Köret: Ízlés szerint vágjuk fel az uborkát és a retket. Keverjük össze a zöldségeket, ízesítsük balzsamecettel és olívaolajjal. A hal mellé tálaljuk. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hal zöldsalátával, sült busa salátával, tealevélen sült hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
busa 60 dkg
teafilter 2 db
rizs 5 dkg
barna cukor 2 csapott ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
kígyóuborka 15 dkg
retek 4 db
rukkola 10 dkg
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 1 ek