Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teasütemény birsalmasajttal

Teasütemény birsalmasajttal
Teasütemény birsalmasajttal
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Emlékszem, hogy régen hasonló süteményt árultak a boltokban. Gondoltam, kipróbálom, milyen a házi verzió, ha már van birsalmasajtom itthon. Pár darabot belemártottam a tojásfehérjébe, meghempergettem kókuszreszelékben. Amikor megsült, akkor szilvalekvárral kentem meg. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverjük el a sütőporral meg a sóval.
  2. Egy nagy tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral.
  3. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a citromhéjat meg a levét.
  4. Két részletben dolgozzuk bele a lisztet, de csak annyira, hogy darabos legyen még.
  5. A tálból kiöntve, a kezünkkel nyomkodjuk össze, majd 2,5 cm átmérőjű gombócokat csípjünk le belőle.
  6. Rakjuk sütőpapírral bélelt lemezre, nyomjunk mindegyik közepébe egy kis darab birsalmasajtot.
  7. Forró sütőbe rakva, aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birsalmasajtos teasütemény, birsalmasajtos korongok, édes korongok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

346
finomliszt 17 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
1 csipet
vaj 12 dkg
cukor 7 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1.5 teáskanál
citromlé 1.5 teáskanál
vanília kivonat 0.5 teáskanál
birsalmasajt 10 dkg