Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téboly szelet

Téboly szelet
Téboly szelet
90 perc / előkészület: 25 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázat, igazi kalóriabomba recept következik!
Egy süti, aminek minden rétege már magában is megállja a helyét:
Egy réteg brownie, egy réteg sajttorta és egy réteg csokis keksz. 
Ezt tényleg nem lehet abbahagyni! :)

hozzávalók / 12 adag

A brownie réteghez

A csokis keksz réteghez

A sajttorta réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

A brownie réteghez

  1. Egy nagy tálba szórjuk a cukrot, a sót és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és simára keverjük.
  2. Egyesével a keverékhez adjuk a tojásokat, végül részletekben a lisztet. Csomómentesre keverjük, és áttöltjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 160 fokon, 15-20 percig sütjük, majd lehűtjük, míg a többi réteget elkészítjük.
  4. Jöhet a süti legfelső rétege, a csokis keksz.

A csokis keksz réteghez

  1. Egy tálba öntjük a puha vajat a cukrokkal, sóval, vanília kivonattal és tejjel, majd egy robotgép segítségével simára keverjük.
  2. Részletekben hozzáadjuk a lisztet, végül az apró darabokra tört étcsokoládét, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Két sütőpapír közé tesszük, és tepsi méretűre nyújtjuk, majd hűtőben pihentetjük, míg az utolsó réteget is elkészítjük.

A sajttorta réteghez

  1. Egy tálba öntjük a krémsajtot és a cukrot, majd simára keverjük a robotgéppel.
  2. Folyamatos keverés mellett a keverékhez adjuk a tojásokat, a sót és végül a lisztet.
  3. A kihűlt brownie rétegre öntjük a sajttortás masszát, majd óvatosan a kinyújtott kekszes tésztát is, és 160 fokon további 50-60 percig sütjük.
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és kockákra vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 640
elküldve: 3
receptkönyvben: 177
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
989 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fantáziasüti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2018-12-11 17:56

Nekem nagy csalódás lett a végeredmény, a sütési idő tett tönkre mindent, a nyers alapanyagok még isteniek voltak, de a brownie összesen 80 perc sütés után betonkemény, fojtós vacak lett, a kekszes résznek sem tett jót 1 órányi szárítás... a közepe finom maradt, de na. Ez így ebben a formában valahogy nem az igazi.

Másnapra megpuhult, összeértek az ízek... ugyan nem annyira észbontó finomság, mint várná az ember, de másnapra már egész jó. :)

niihka
niihka Sun, 2018-12-02 22:53

Sokáig tartogattam a receptet, mert csábított, de macerásnak tűnt - ám igazából nem az. Jót tesz neki, ha áll, ami maradt, másnap finomabb volt. A krém remek, használni fogom máskor is. A brownie kissé jellegtelen, de az igazi problémám a felső réteggel volt = nekem sajnos nagyon tört, így bár izgalmas volt a ropogós réteg, de nagyon nem sikerült szépen szeletelni. Talán reszelve érdemes még egy próbát tennem, s akkor a nyújtás macerája is elmarad. Még egy dolog: nem tűnt soknak a 10, 10 dkg cukor, a végén azonban, mivel csak 20x20 cm-es tepsire vonatkozik a recept, nekünk túl édes volt.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-08-18 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-08-17 07:06

Ez tébolyítóan :) fini lehet! Biztosan kipróbálom hamarosan! Köszönöm a receptet! :)

403
cukor 150 g
cukrozatlan kakaópor 80 g
0 ízlés szerint
vaj 100 g
tojás 2 db
finomliszt 65 g
vaj 60 g
barna cukor 60 g
cukor 60 g
0 ízlés szerint
vanília kivonat 1 teáskanál
tej 0.5 dl
finomliszt 100 g
étcsokoládé 90 g
krémsajt 250 g
cukor 100 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 1 ek