Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tej- és gluténmentes gesztenyetorta

Tej- és gluténmentes gesztenyetorta
Tej- és gluténmentes gesztenyetorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága nagypapám születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Mivel cukorbeteg, ezért óvatosan bántam a cukorral. Szerencsére olyan gesztenyemasszát és növényi tejszínt is találtam, amelyekben nem volt hozzáadott cukor. A torta sikert aratott, több, mint a fele elfogyott elsőre.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Ha már kellően kifehéredett a massza, akkor hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a sütőport. Ezt is jó alaposan összekeverjük.
  3. A tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a masszánkhoz.
  4. Ezután egy kivajazott, csatos tortaformában, előmelegített (alul-felül sütés) sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Krém

  1. A kókusztejszínt kemény habbá verjük. (Nem olyan gyorsan keményedik meg, mint a Hulala tejszín.) Majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és jól elkeverjük, egyneműsítjük. Amíg nem használjuk fel a krémet, a hűtőszekrénybe tesszük, mert kicsit enged a keménységéből.
  2. A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, majd megkenjük a gesztenyés krémmel. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a piskótalapok. Ezután az oldalát is átkenjük a krémmel.
  3. Díszítéshez megtartunk egy kis adagot a krémből. Nyomózsákba tesszük, és virág formákat formázunk a torta szélére körben.
  4. Végül reszelt étcsokoládéval bolondítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 6 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, tejmentes gesztenyetorta, gluténmentes gesztenyetorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrienn konyhája tej- és gluténmentesen
Tej- és gluténmentes konyha / Adrienn konyhája tej- és gluténmentesen Tue, 2016-03-15 20:20

Kedves Via!

Ezt használtam: SOYATOO Cocos Whip, Kokos-Schlagcreme (300 ml) Lényegesen tovább kell felverni, mint a Hulalát! És az állaga sem lesz olyan. Úgy kell érteni, hogy nem lesz annyira kemény! Ha nem egyből használod fel a krémet, akkor addig tedd be a hűtőbe, mert lágyul. De ha kész a torta, és egy fél napig vagy 1 napig a hűtőben tarod, akkor olyan állagot kapsz, mint a képen.
Ha megcsinálod a tortát, kérlek Írd meg, hogy hogyan sikerült! Sok sikert, jó munkát kÍvánok!

Üdv: Adrienn

225
tojás 8 db
finomítatlan nádcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
gluténmentes sütőpor 0.5 csomag
tejmentes margarin 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
növényi tejszín 4 dl
étcsokoládé 5 g