Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tej- és gluténmentes márvány kuglóf

Tej- és gluténmentes márvány kuglóf
Tej- és gluténmentes márvány kuglóf
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre találtam egy jó kuglóf receptet, amelynek az elkészítését viszonylag gyorsnak találtam. Volt mit alakítanom rajta, így az arányok is változtak az eredeti recepthez képest. De a végeredmény szuper lett. Nem száradt ki, jó puha lett a tésztája. Egy csésze teához mennyei édesség!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgáját a nádcukorral és a margarinnal habosra keverjük (nem fehéredik ki annyira a massza a nádcukor miatt).
  2. Ezután a liszttel elkevert sütőport apránként a cukros masszánkhoz adagoljuk, és jól összekeverjük. Végül a felvert tojáshabot is beletesszük, és egy villa segítségével egyneműsítjük.
  3. Aztán előmelegítjük a sütőt 190 fokra (alul-felül sütés), és a kuglófformánkat kikenjük a kókuszzsírral, és beszórjuk rizsliszttel.
  4. Amíg a sütőnk melegszik, a massza felét a formába öntjük egy spatula segítségével, majd a másik felébe kakaóport keverünk, és ezt is beletesszük. Egy fakanállal összekeverjük a két masszát, hogy legyen egy kis mintája.
  5. Majd az előmelegített sütőbe tesszük a masszánkat, és 40-50 percig sütjük (nekem üveg kuglófformám van, így elég volt a 40 perc). Csináljunk egy tűpróbát, és ha nem ragad rá semmi, akkor kész van a kuglófunk. Ezután még 10 percig a lekapcsolt nyitott ajtajú sütőben hagyjuk. Majd kivesszük, és hagyjuk állni egy kicsit.
  6. Ha már langyos a formánk óvatosan kiborítjuk. És mikor már teljesen kihűlt felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 11 496
elküldve: 3
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes kuglóf, márványos kuglóf

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

485
tojás 6 db
finomítatlan nádcukor 10 dkg
tejmentes margarin 25 dkg
gluténmentes sütőpor 1 csomag
gluténmentes lisztkeverék 25 dkg
himalája só 1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
kókuszzsír 2 ek
rizsliszt 2 evőkanál