Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejbegrízes süti Milumano konyhájából

Tejbegrízes süti Milumano konyhájából
Tejbegrízes süti Milumano konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story??? Az nincs... valami olyasmit szerettem volna készíteni, ami aznap fogyasztható. Így esett a választásom valami piskótafélére. Miközben a szekrényben puding után kutakodtam, a kezembe akadt a búzadara. És ekkor ugrott be az ötlet, hogy tejbegrízes krémmel töltsem meg. Ami szerintem/szerintünk nagyon finom lett. Időközben tovább gondoltam... és legközelebb négy lapból, két világos, két kakaóssal készítem. És a két kakaós közé ami középre fog kerülni: valami pikánsabb, vagy házi baracklekvárt fogok tölteni. Így lesz majd egy (majdnem) hamis mézes zserbó...cheeky

hozzávalók / 4 adag

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A piskótákat külön-külön megsütjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
  2. Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig, utána csökkentve a hőt, tűpróbáig sütjük. A kakaós piskóta elkészítése ugyanez, csak 2 ek liszttel és 1 ek kakaóval készítjük.
  3. Krém elkészítése: A tejből, cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát csinálunk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citrom héjával, és levével, meg a vaníliás cukorral együtt.
  4. Összeállitás: Egy világos lap, rá krém. Kakaós lap, rá krém. Végül befedjük az utolsó világos lappal. Ezután bevonjuk a csokimázzal.
  5. Csokimáz elkészítése: Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot, a kakaót az olajjal és a tejjel együtt. Feltesszük a tűzre, és forraljuk. Elég, ha gyöngyözik csak. Egyből a süteményre öntjük.
  6. Miután a csokimáz megdermedt (hűtőben kb. 10-15 perc) azonnal szeletelhetjük, de mint a legtöbb sütemény, másnapra az ízek jobban összeérnek, és szebben szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 589
elküldve: 15
receptkönyvben: 339
elkészítve: 2/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Milumano tejbegrízes sütije, tejbegrízes piskótalap, piskóta búzadarás krémmel, tejbegrízes krémes

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

herjavecz
herjavecz Wed, 2012-08-22 11:21

Én már többször megcsináltam, isteni lett. A sütőpapírt kicsit beolajoztam, gyönyörűen lejött róla.

Milumano
Milumano / Milumano Fri, 2012-07-06 16:11

Hát nem tudom mi nem stimmelt nálad....Igazából Én szerintem az a plusz két kanál folyadékot leszámítva ami nem oszt,nem szoroz,ez egy hagyományos piskóta.Sajnálom! :S

Melitta20081222
Melitta20081222 Fri, 2012-07-06 12:52

Egyszerű süti,de nem jó valami!!!A tésztája a leírt alapanyagokkal nem lett jó.Sütőpapírra leragadt mind a 3 tészta.A krém jó,igaz én egy kis karamella pudinggal ízesítettem:-)Ha valaki ezt szeretné megsütni a szokásos sima piskóta alapanyagaival és mennyiségeivel készítse el!!!!

1247
tojás 6 db
finomliszt 6 csapott ek
cukor 6 ek
tej 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 2 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
tej 1 ek
tej 7.5 dl
búzadara 6 púpozott ek
cukor 5 ek
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 16 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 7 ek
napraforgó olaj 2 ek