Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejben sült sajtos csirkecomb

Tejben sült sajtos csirkecomb
Tejben sült sajtos csirkecomb
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáljátok ki, nem bánjátok meg! Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús, és a sajt is rásül a tetejére. Én a sózás mellett csirke fűszerpácot is használtam, valamint nem reszelt, hanem szeletelt sajtot tettem a bőre alá, és a combok tetejére is. Egy finom, egyszerű étel, de mégsem az a megszokott, sima sült csirkecomb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 7–8 csirkecombot sózzunk be, majd kb. 15–20 dkg trappista sajtot dugdossunk a bőre alá. Rakjuk be őket egy kis tepsibe, és kb. fél liter tejet öntsünk alá.
  2. Alufólia alatt kb. 70 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, ha szükséges leöntjük a tejzsírt, és kb. 20 dkg sajtot reszelünk a hús tetejére, majd visszatesszük, ahol pirulásig sütjük.
  3. Köretnek rizs, hasábburgonya tökéletes.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 222
elküldve: 11
receptkönyvben: 560
elkészítve: 35/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

trappista sajtos csirkecomb, sült sajtos csirkecomb, csirkecombok tejben-sajtban sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sophy777
Sophy777 Sat, 2013-10-26 18:44

Köszönöm a receptet!
Elkészítettem, nagyon finom lett, így ahogy van! :-)

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sat, 2012-08-11 14:17

Kedves "tami78"
Elkészítettem a receptet annyi változtatással, hogy a szelet sajtot amit a csirke bőre alá dugtam megfűszereztem. Nagyon különleges volt, ahogy a sajt kívül belül rá volt olvadva a csirke bőrére. Ez az étel most már folyamatosan szerepel majd az étlapunkon. Kisfiam szülinapjára a diplomata szeletet sütöttem meg, ami szintén a Te recepted. Isteni finom volt. További jó sütés- főzést, és szép napot kívánok!
Üdv: Éva

szaboadel
szaboadel Sun, 2012-05-27 16:02

Kedves "tami78"!
Örülök a receptednek, mivel szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni, el fogom menteni és
rövid időn belül elkészítem.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

978
csirkecomb 8 db
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
trappista sajt 40 dkg
fűszersó 0 ízlés szerint