Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejben-vajban párolt csirkecomb

Tejben-vajban párolt csirkecomb
Tejben-vajban párolt csirkecomb
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amiért érdemes volt kipróbálni ezt az ételt, az a különleges ízvilágú mártás. Forrás: Stahl

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: a combok tényleg aprók legyenek, mert csak így lesznek kellően ízletesek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy magas falú, nagyméretű serpenyőben, az olajon kevergetve megpirítjuk a megtisztított fokhagymát, ezután kiszedjük, és félretesszük.
  2. A fokhagymás olajon elősütjük pirosra a csirkecombokat mindkét oldalán. Ezután hozzáadjuk a tejet, vajat, zsályát, fokhagymát és a megmosott citromról vékonyan lehámozott 4 db kb. 5 centiméter hosszú csíkot.
  3. Az edényt letakarjuk, és alacsony hőfokon puhára pároljuk, a combokat félidőben megfordítjuk. Közben az elpárolgó tejet pótoljuk, hogy a hús félig ellepje.
  4. A puha húsokat kiemeljük a mártásból, majd eltávolítjuk a citromhéjat belőle.
  5. A tejes mártást és a keményítőt összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, folyamatos keverés mellett besűrítjük 1-2 perc alatt. Végül visszahelyezzük a húsokat, és átmelegítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 743
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejes mártásban párolt csirkecombok, zsályás-fokhagymás tejben párolt csirkecombok, fokhagymás combok tejes mártásban párolva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

664
csirke felsőcomb 8 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 10 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
tej 3.5 dl
vaj 5 dkg
zsálya 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
étkezési keményítő 1 evőkanál