Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizs

Tejberizs
Tejberizs
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejberizs a gyermekkor egyik kedvence volt, amit a mai napig szívesen fogyasztunk, hagyományosan kakaós porcukorral megszórva.

hozzávalók / 4 adag

Tejberizs

Puding

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott rizst egy nagyobb lábasban 2 dl hideg vízzel feltesszük főzni, alacsony hőfokon néha megkeverve megvárjuk amíg magába szívja a vizet.
  2. Ezután felöntjük 11 dl tejjel, sózzuk, felforraljuk, majd lefedve betesszük egy 150 fokra előmelegített sütőbe, és kb 25-30 perc alatt puhára pároljuk a rizst. Közben a tej nagy részét magába szívja.
  3. A sütőből kivett előfőzött rizshez adjuk a cukrot és a 4 dl tejjel simára kevert pudingot, majd visszatesszük a tűzre, és pár perc alatt felfőzzük benne a pudingot. Végül a hőt elzárjuk alatta, és belekeverjük a vajat.
  4. Ízlés szerint tálaljuk. Mi hagyományosan kakaós porcukorral szoktuk fogyasztani.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 38 272
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs, tejben főtt rizs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

652
tej 11 dl
víz 2.2 dl
rizs 20 dkg
cukor 15 dkg
vaj 3 ek
1 csipet
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak