Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizs ribizlivel

Tejberizs ribizlivel
Tejberizs ribizlivel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első desszert fotóm.

hozzávalók / 4 adag

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

ajánlat

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy rozsdamentes acél serpenyőben felolvasztom az 1 ek vajat, majd megpirítom a rizst. Kevés vizet öntök alá, ezzel indítom a főzést.
  2. A tej és tejszín keverékét felforralom egy öntöttvas lapon, majd odakészítem a rizst mellé. Mindig egy merőkanállal teszek bele és folyamatosan kevergetem, amíg fel nem issza az egészet.
  3. Ha a rizs majdnem az összes folyadékot felitta,  (kb 15 perc alatt) el is készült. Egy merőkanál folyadékot adok hozzá és a 2 evőkanál vajat majd lefedem és félreteszem 5 percre.
Creme Anglaise készítése:
 
  1. A tejet és a creme fraiche-t felforralom lassan a félbevágott vaníliarúddal és a magokkal, majd kihűtöm és az egészet a hűtőbe teszem egy éjszakára.
  2. Másnap a tojássárgáját és a cukrot fehéredésig verem, majd az újból felforralt, ízesített tejet vékony sugárban hozzáöntöm.
  3. A tejes-tojásos keveréket visszaöntöm a lábasba és egy francia habverővel folyamatos keverés mellet addig melegítem amíg, ha egy fakanalat mártok bele és ráfújok a hátára 'rózsa formát' kapok. A lángról levéve még 2-3 percig kevergetem.
  4. Ha kész, annyit öntök a rizsemhez,hogy az edényt rázogatva a tetején hullámokat lássak.
  5. Még 2 ek porcukrot adok hozzá és kihűtöm, majd egy napra a hűtőbe teszem.
  6. Másnap két kanállal galuskát formázok belőle és a hideg ribizlire fektetem.

Ribizli előkészítése:

  1. A ribizlit egy villával összetöröm és hidegre hűtöm.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

chaudfroid

Mióta szakács: 2008.08.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: édes krém
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs creme anglaise-vel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

992
rizs 250 g
tej 450 ml
habtejszín 450 ml
vaj 3 ek
piros ribizli 250 g
vanília 1 db
tej 150 ml
crème fraîche 150 g
tojássárgája 4 db
porcukor 50 g