Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti

Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti
Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom sütire voltunk éhesek, ami csokis is és kicsit gyümölcsös. Tipp: ha tálalás előtt egy 20 perccel kivesszük a hűtőből, még lágyabb a krémje.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és hozzáadjuk a tojásos masszához, jól összedolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 170°C-on előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  4. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, és megkenjük vele a kihűlt tésztát.
  5. A barackokat lecsepegtetjük, és pici darabokra aprítjuk, rászórjuk egyenletesen a mascarponés krémre, enyhén belenyomkodjuk.
  6. A csokis krémhez a tejet, a zselatint és a cukrot folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk, és beletördeljük a tejcsokit. Addig kevergetjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  8. Egy kis adagot belekeverünk a csokis-zselatinos krémbe, majd mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk a többi tejszínhabot is. (Ha nagyon folyós, pár percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen kenhető legyen.)
  9. Rákenjük a mascarponés-gyümölcsös krémre.
  10. A tetejét megszórjuk kakaóporral, hűtőbe tesszük dermedni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 21x31 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 125
elküldve: 7
receptkönyvben: 82
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-mascarponés szelet, barackos süti mascarponés krémmel, mascarponés-barackos szelet csokis krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fosca
fosca Tue, 2019-02-12 00:22

Muszáj kommentet írnom... Kislányom 3. szülinapjára banános tortát kért. Találtam is egy receptet, de nem mertem belevágni, mert a kommentben különböző vélemények voltak a sikerességről, leginkább a zselatin miatt. Váltig állítják a kolleginák, hogy nem szabad a zselatint megforralni, mert nem fogja megfogni. Kétségbe esésemben elővettem ezt a jól bevált receptet, amiben láss csodát, meg kell forralni a zselatint, mégis, még eddig sohasem hagyott cserben, mindig jól sikerült!!!! A tésztája is remek, nem sül púposra. A középső réteget néha variálom, de az a lényeg, hogy ez egy remek recept, nagyon köszönöm, hogy közkinccsé tetted!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2019-02-12 19:25

Kedves fosca!

Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat és köszönöm a visszajelzést.
Nagyon örülök, hogy ízlik. :-)
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-10-01 19:22

huhhhhhhh ez nagyon finom!!!!!!!!!! Mire észbekaptam, az őszit megették a süti elől, így saját eltevésű meggyel raktam tele és 20 dkg. csokit a habba. A maradék 4 dkg-t kíbírtam és nem ettem meg:D A hab nem folyt, tökélesen összeállt, simán tudtam kenni. Ez valami fantaszitkus könnyű, habos, mégsem tömény süti. Igazi nekünk való. Toplistás lett:DD Köszönöm!!!!:) Puszi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2013-10-02 07:27

Nagyon szívesen! :-D
Örülök,hogy ennyire ízlett!!!!!!!
Jó, hogy mondod én is kifogom próbálni meggyel is. Csoki és meggy hmmm..... :-)
Puszi :-)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-09-13 19:23

Kedves Gaby!
Örülök, hogy már így felismered a műveimet :-) Ez jót jelent, és örülök, hogy egyezik az ízlésünk.
Remélem ízleni fog neked is, mi pillanatokon belül eltüntettük. :-)
Üdv: Alkonyat

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-09-13 11:59

Ránézésre kitaláltam hogy Te lehetsz az elkövető:) Annyira egyezik az ízlésünk sütiben, tehát ezt is elraktározom. Köszönöm:) Gabi

630
tojás 3 db
cukor 13 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 0.5 csomag
mascarpone 25 dkg
barackkonzerv 40 dkg
porcukor 2 púpozott ek
tej 1 dl
zselatin 1 dkg
cukor 5 dkg
tejcsokoládé 16 dkg
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
instant kakaópor 2 dkg