Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejföllel habart krumplileves

Tejföllel habart krumplileves
Tejföllel habart krumplileves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészíthető, olcsó leves. Aki nem szereti az ecetet, az hagyja ki belőle, bár olyan kevés, hogy ettől még csak finomabb lesz!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt kockára vágott burgonyát odatesszük főni a babérlevéllel együtt annyi vízben, amennyi bőven ellepi.
  2. Mikor felforr, sózzuk ízlés szerint. Majd a tört fokhagymát hozzáadjuk.
  3. Fél óra főzés után a zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, 2 perces pirítás után félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és gyorsan felöntjük 1 pohárnyi vízzel. A krumplihoz öntjük, jól elkeverjük. Befűszerezzük a kakukkfűvel, bazsalikommal.
  4. A habarást is elkészítjük. A tejfölt egy tálban a tejjel simára keverjük, beletesszük az ecetet, és ezt is a leveshez öntjük. Borsikafűvel ízesítjük. Jól összeforraljuk, végül tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 88 912
elküldve: 6
receptkönyvben: 98
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
766 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ecetes burgonyaleves, fűszeres krumplileves, tejfölös krumplileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
burgonya 8 db
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 3 dl
tej 0.5 l
ecet 1 tk
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
víz 1 l