Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-áfonyás kuglóf

Tejfölös-áfonyás kuglóf
Tejfölös-áfonyás kuglóf
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

John Barriceli "Everyday Baking" című műsorából való ez a recept. Nagyon szeretem, ahogy készíti a süteményeit, úgy gondoltam tesztelem, hogy milyen lehet, hát tényleg finom! A tejföltől nagyon finom, zamatos lesz az állaga, csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban.
  2. A puha vajat a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük, egy robotgép segítségével. Továbbra is keverve, kisebb adagokban hozzáadjuk a vanília kivonattal elkevert tojásokat, duplájára habosítjuk.
  3. Ezután kisebb fokozatra állítjuk a robotgépet, és háromszori adagban belekeverjük a tejölt és a lisztet.
  4. Egy kevés liszttel átforgatjuk az áfonyát, majd egy keverőlapát segítségével a masszába forgatjuk.
  5. Egy kikent, lisztezett kuglófformába kanalazzuk, tetejét elsimítjuk.
  6. Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 percig (tűpróba!).
  7. A sütőből kivéve 20 percig a formában hagyjuk hűlni, ezután rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
  8. Végül rácsurgatjuk a cukormázat, és száradni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 529
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejfölös kuglóf, cukormázas kuglóf, áfonyás kuglóf

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsik
zsuzsik Fri, 2018-07-27 09:26

Helló! Most újra a szemem elé került ez a recept :) Annak idején végül nem sütöttem meg :/ Valaki, aki próbálta már, tudna egy kis segítséget adni? Mekkora legyen az a csésze?

zsuzsik
zsuzsik Fri, 2015-09-18 19:33

Üdv! Két fontos kérdés: mekkora csészével számolsz? És a másik: a világosbarna cukor helyettesíthető-e fehérrel? Mifelénk ez a világosbarna elég nehezen beszerezhető, viszont vörös áfonya, az van bőven, úgyhogy nagyon szeretném kipróbálni valami sütifélében :) A választ előre is köszönöm!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Mon, 2013-05-13 15:42

Nagyon finom, jó állagú kuglóf lett belőle. A finomliszt harmadát teljes kiőrlésű rozslisztre cseréltem, a porcukros mázat pedig nem szeretem, így a citromlé a tésztába került, szerintem nem rontott rajta. Kérték kollégák is a receptjét, úgyhogy nem csak én vagyok elfogult. Köszönöm a receptet!
A leíráson viszont picit változtatni kéne, mert én nem szó szerint vettem az elkészítést: a száraz hozzávalókat összekeverjük. Majd a kettes pontban ijedten észleltem, hogy a cukrok nem tartoztak a száraz hozzávalókhoz, mert most kéne a vajhoz adnom...

1804
finomliszt 2.5 bögre
sütőpor 2 tk
0.5 tk
vaj 226 g
cukor 1 bögre
barna cukor 1 bögre
tojás 4 db
vanília kivonat 1 tk
tejföl 2 dl
vörösáfonya 10 dkg
citromhéj 2 tk
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 2.5 bögre