Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-ananászos csirkemell

Tejfölös-ananászos csirkemell
Tejfölös-ananászos csirkemell
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pároméknál ettem először ezt a finom édes csirkemelles ragut, amit édesanyja készített. Azóta én is megfőztem párszor.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Ezután csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Miután elpárolgott a csirkemellből kifolyt lé, addig pirítjuk a húst, míg kívül barnás kérget nem kap. Ezután hozzáöntjük az ananászkonzervet, jól összeforraljuk a ragut, a végén tejfölös habarással sűrítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 325
elküldve: 2
receptkönyvben: 216
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Norcy

Mióta szakács: 2011.02.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemellcsíkok ananászos raguban, tejfölös-ananászos csirkeragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norcy
Norcy / Norcy Sun, 2013-11-03 18:54

Szia! Gondolom már túl vagy a főzésen, a kérdésedre a válasz: igen, levével együtt kell beletenni. Hogy sikerült az étel? Ízlett?

zsalica
zsalica Sun, 2013-11-03 15:51

Először is köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt a receptet. Ma fogom megfőzni. Egy kérdésem azért lenne: jól gondolom, hogy az ananász konzervet a levével együtt kell bele tenni???

261
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
ananászkonzerv 340 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
finomliszt 1 evőkanál