Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös aszalt szilva leves

Tejfölös aszalt szilva leves
Tejfölös aszalt szilva leves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén megújítottuk a hagyományos karácsonyi menüt, és kiegészítettük egy-két különlegesebb fogással. Ez a leves volt az egyik. Fő előnye az, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, ami az ünnep előtti készülődésnél fontos szempont. Másrészt egyszerűen beszerezhetőek a hozzávalók, mégis egy nem-hagyományos kiegészítője a karácsonyi menünek is. Harmadrészt pedig ez egy böjti leves, karácsonykor sok helyen fogyasztják.
De azért egy forró nyári napon jól lehűtve is isteni gyümölcsleves. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nyáron és télen is fogyasztható. Könnyű, olcsó és gyors.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát átmossuk, majd feltesszük a hideg vízben főzni. Hozzáadjuk a vörösbort, a cukrot, fahéjat, sót, és puhára főzzük.
  2. A tejfölbe keverjük a lisztet, majd vízzel felhígítjuk. Hozzáöntjük a leveshez és felforraljuk, beledobjuk a citromkarikákat is. Ezután beletesszük a vajat, és ízlés szerint cukrozhatjuk, sózhatjuk, vagy adhatunk még hozzá vörösbort.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

aszalt szilva krémleves, szilva leves, karácsonyi szilvaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

366
aszalt szilva 500 g
víz 1.5 l
cukor 50 g
fahéjrúd 1 db
vörösbor 1 dl
vaj 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 50 g
1 csipet
citrom 2 db