Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal
Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gulyás minden fajtáját, bár bográcsban főzve az igazi, azért így is ehető volt ez a babgulyás.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágjuk.
  3. A sertésoldalast kevés olajon megsütjük, félretesszük.
  4. Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítjuk a hagymával, rátesszük az aprított fokhagymát, a zöldségeket és a babot, majd felöntjük vízzel, fűszerezzük, teszünk bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakjuk a krumplit és az oldalast.
  5. Amikor minden megfőtt, lisztes tejföllel behabarjuk.
  6. Tálaláskor merünk a tányérba levest, teszünk rá tejfölt, szórunk rá pirospaprikát, és díszítjük csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
  7. Fehér kenyérrel fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 242
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babgulyás, babgulyás oldalassal, sertésoldalas babgulyással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1024
sertésoldalas 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
fejtett bab 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 1 kis db
burgonya 2 db
hegyes erős paprika 1 db
chili 2 db
paradicsom 2 nagy db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 10 szál
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
gulyáskrém 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 2 dl