Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös borjúraguleves

Tejfölös borjúraguleves
Tejfölös borjúraguleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy leves, ami a leghidegebb napokon is felmelegít. Aki szereti a leveseket és szeret új recepteket kipróbálni, annak ajánlom csak igazán. Nálunk gyakran kerül az asztalra, és nagy örömmel fogyasztja az egész család. Fogyasszátok Ti is egészséggel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk 1x1 cm-es kockákra a borjúlábszárat. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát vágjuk apró kockákra a fokhagymával. A répát, a sárgarépát, a karalábét és a burgonyát pedig tetszőleges méretű kockákra daraboljuk fel.
  2. Kezdjük el kis lángon pirítani a hagymát és a fokhagymát az olajon egy közepes méretű fazékban. Adjuk hozzá a borjúhúst, és folyamatosan kevergetve közepes lángon folytassuk a pirítást úgy 4-5 percig.
  3. Következő lépésként, adjuk hozzá a zöldségeket, és aprítsuk bele a petrezselyemzöld felét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd engedjük fel vízzel, egy kicsivel többel, mint amennyi ellepi.
  4. Lassan hagyjuk felforrni a levest, a kevés habot, ami a tetején keletkezik, szűrővel szedjük le. Főzzük forrástól számítva, lassú tűzön 40-50 perc alatt készre.
  5. Ízesítsük a végén újra sóval és borssal, facsarjuk bele ízlésünknek megfelelően a citromot. Tálaljuk sok tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 041
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Roberto konyhája

Mióta szakács: 2018.01.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borjúleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

339
borjúlábszár 40 dkg
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 10 dkg
zöldborsó 15 dkg
karalábé 15 dkg
burgonya 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 3 csokor
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 10 dl