Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös brokkolikrém-főzelék

Tejfölös brokkolikrém-főzelék
Tejfölös brokkolikrém-főzelék
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a főzeléket. Most készítettem először brokkoliból, de mivel finom lesz, ezért biztosan többször is el fogom készíteni a jövőben ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát apró kockára vágjuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük és mosás után az egészet forró vízzel feltöltjük. Beletesszük a babárlevelet, megsózzuk és kb. 30 percig főzzük.
  2. Míg a főzelék fő, elkészítjük a rántást. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük zsíron, majd a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 2 evőkanál lisztet. A fokhagyma hamar megég, és keserű lesz, ezért folyamatosan keverjük a rántást és húzzuk le a tűzről hamar.
  3. A főzelékből kihalásszuk a babérlevelet, majd összetörjük/összeturmixoljuk a brokkolit és a krumplit. A rántást a főzelék levével felöntjük és csomómentesen összedolgozzuk. Ekkor kerül bele a tejföl és a rántást a főzelékhez öntjük. Az egészet még 5 percig forraljuk és melegen tálaljuk.
  4. Mellé fasírtot vagy sült vékony kolbászt adunk. (A kolbász zsírjával locsoltam meg a főzeléket, nagyon ízletes lett.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DragAndi

Mióta szakács: 2012.10.03.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolifőzelék rántással, krémes főzelék brokkoliból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

258
brokkoli 1 kg
burgonya 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 2 csipet
finomliszt 2 csapott ek
sertészsír 2 ek
tejföl 2 dl
víz 5 dl