Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös burgonya

Tejfölös burgonya
Tejfölös burgonya
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom burgonyaköret. Én a sóágyon sült sertéstarjához tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A chilit apróra vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, négybe vágjuk.
  2. A hagymát a vajban üvegesre dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és burgonyát. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a burgonya kb. félig a vízben legyen. Felfőzzük, és lefedve kb. 25 percig főzzük, míg a burgonya puha. Az utolsó percekben levehetjük a fedőt, hogy minél több víz elpárologjon.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott uborkát, a kapribogyót, a metélőhagymát és petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 14 396
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyaköret, tejfölös krumpliköret, tejfölös krumpli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
vöröshagyma 1 nagy db
vaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
chili 2 db
burgonya 750 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 150 g
csemegeuborka 1 közepes db
kapribogyó 2 ek
metélőhagyma 1 ek
petrezselyem 1 ek
víz 2 dl