Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csipetkés bableves

Tejfölös csipetkés bableves
Tejfölös csipetkés bableves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyböjtben szoktam ezt leginkább elkészíteni, amikor nem lehet húst enni. :))

hozzávalók / 4 adag

Leveshez:

Csipetkéhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez:

  1. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
  2. Egy fazékba tesszük a babbal együtt, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. Amikor puhára főtt a bab, belecsipkedjük a csipetkét.
  4. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a csipetke feljött a leves tetejére, behabarjuk vele.

Csipetkéhez:

  1. Tojással összedolgozzuk a lisztet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös bableves, tejfölös bableves csipetkével, húsmentes bableves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fejtett bab 50 dkg
víz 2 l
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
tojás 1 db
finomliszt 5 csapott ek