Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirke

Tejfölös csirke
Tejfölös csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt pár évvel ezelőtt tanultam. Azóta mindenkinek ajánlom. Gyorsan előkészíthető, nagyon egyszerű az íze pedig mennyei. Akitől kaptam a receptet, "Pasifogónak" hívja. Mindenki döntse el maga, hogy valóban igaz-e?!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tészta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokról eltávolítjuk a bőrt. Alaposan bedörzsöljük vegetával.
  2. Egy tepsit margarinnal kikenünk és belefektetjük a combokat és a felszeletelt mellet.
  3. A tejfölt összekeverjük a mustárral és a majonézzel. Ráöntjük a húsra.
  4. Előmelegített (180 fok) sötőben, lefedve kb. 50 percig sütjük.
  5. A végén a fedőt leszedjük és megpirítjuk a tetejét.( kb.10 perc alatt)
  6. Tésztával tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 101 689
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 329
elkészítve: 43/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölben sült csirke, tejfölös csirke, tejfölös-mustáros csirke

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akernavi
Akernavi Wed, 2014-07-23 20:28

Köszönöm a receptet! :-) Egy kis mézzel megbolondítottam sütés után, isteni finom! :-)

ibolya
ibolya Sat, 2013-03-23 16:34

Kedves Kiki!Elkészítettem!Isteni finom lett!Köszönöm a receptet!!

Morwen
Morwen Sat, 2011-10-15 15:46

Ez a világ legeslegfinomabb étele! Ma elkészítem harmadjára is. =)

Morwen
Morwen Mon, 2014-02-03 14:16

Pontosítok. Évek óta ez lett a specialitásom.
Én ezt nevezem pasifogónak.
Ha a tejföl odaég a jénai, vagy tepsi szélére, akár fél órát is azzal töltök, hogy lekapargassam, mert azok a legízletesebb falatok. =)

Timurci
Timurci Sun, 2011-09-04 14:10

Megcsináltam ebédre, isteni volt! Még a 4 éves kislányomnak is nagyon ízlett, pedig neki nem egyszerű a fogáravalót főzni! Köszönjük szépen!

Maszanori
Maszanori Thu, 2011-09-01 08:23

Kedves Kiki! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Sok cukkinink van a kertben, ezért a csirke alá tettem vékony karika cukkiniket és vékony hagymacsíkokat. Kicsivel több szószt csináltam, az egész nagyon jól összeállt, a férjem és a gyerekeim oda voltak érte! Még egyszer köszönjük!

mazsofi
mazsofi / mazsofi Fri, 2011-07-29 13:37

Lehetne rizs is a köret? Nem nagyon szeretem a tésztát ilyesmi ragus tejfölös ételekhez! Próbáltátok már vele? Előre is köszi:)

Szanyo44
Szanyo44 Sat, 2011-07-02 12:51

Éppen most lett kész, ez valami isteni! Köszi a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 00:47

imádom ezeket a tejfölös recepteket, a legegyszerübb ha nincs semmi 1nagy doboz tejföl 1 ek vegeta/ételízestítő és kész is :D semmi olaj vagy valami, max 1 ek majoranna, vagy ami van és jónak érzem bele... ez ilyen koli-kaja :) fél óra-40 perc fóliástul a sütőbe. ez a legegyszerűbb változata a tejfölös husiknak,és mégis, ez is isteni finom :) de persze ha van otthon más is, simán belekísérletezhetünk bármit, a nem lehet abbahagyni csirkét is magamtól találtam ki még az internetes-korszak előtt :) egy kis kreativitás nem árt :D

czehmi
czehmi Fri, 2010-08-27 11:51

Hát ez isteni finom! Csak csirkemellből csináltam, és a tejfölt megbolondítottam még egy pici őrőlt színesborssal és pár csepp citrommal.

kingusbungus
kingusbungus Sun, 2010-08-15 15:59

hadd kérdezzem meg, hogy milyen sütési formát alkalmaztál? alul fölül sütést vagy légkeverést? előre is köszi

vaggyula
vaggyula Fri, 2010-07-16 16:21

Én is elkészítettem ma és az unokáknak nagyon ízlett, pedig nekik nehéz kedvükre valót találni.
Én sem szoktam vegetát használni, de ha néha a receptben ez van, akkor biztos nem leszünk betegek tőle. Nagyon fincsi lett! Köszi!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-05-24 09:58

Ez biztos nagyon fincsi lehet,még vegetával is!Drogériában én már találkoztam bio vegetával.Nem ez a neve,de ugyanolyan szárított zöldségekből készül,só és adalékok nélkül.Egyébként nem a vegeta a legmérgezőbb dolog.Ez a recept meg szuper!Üdv:Bogi

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-05-24 06:52

Kedves pfff ! Nem muszáj megcsinálni ha nem tetszik! Pfffujólás helyett inkább adnál tanácsot , hogy milyen házi készítésű ételízesítőt tennél bele ! Igaz ha megcsinálod a házi vegetát arról meg azt nem tudod , hogy milyen vegyszerrel volt előtte kezelve , hacsak nem a saját kertedből szeded. De akkor még ott van , hogy a mag amit elvetettél nem gén kezelt-e????!!!! Különben ezen az alapon már levegőt sem vehetnénk :)))))Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-23 17:27

vegeta= nátrium glutamát= ízfokozó... pff!

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-03-22 19:20

Ha már ketten is ugyanazt mondjátok akkor elhiszem!:)))))))))))))))))) Köszi a gyors választ. Üdv Edit

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2010-03-22 18:56

Nem. Ha szereted a levesben főtt csirkebőrt, akkor maradhat rajta. Kb olyan lesz az állaga. üdv kiki

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2010-03-22 18:55

Nem. Ha szereted a levesben főtt csirkebőrt, akkor maradhat rajta. Kb olyan lesz az állaga. üdv kiki

szenasiagi
szenasiagi Sun, 2009-07-26 13:11

Vasárnapi ebédre kipróbáltam, nagy sikere volt!
Tálaláskor még tettem rá tejfölt, így sűrűbb lett a szaftja.
Köszi :-)

667
csirkecomb 4 db
csirkemell filé 1 db
tejföl 5 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
mustár 4 ek
majonéz 4 ek
margarin 1 ek