Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirke Csiri konyhájából

Tejfölös csirke Csiri konyhájából
Tejfölös csirke Csiri konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gombát is lehet adni hozzá, (bármilyet) sokat csinálom úgy is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a csirke kész főzésre, egy edényben felaprítjuk kis kockára a hagymát, paprikát, dobunk rá egy csipet sót,  hogy ne égjen hanem párolódjon, amikor már üveges, rádobjuk a felkockázott paradicsomot, és addig sütjük, amíg szinte elfőnek, és egy szaftos lecsót kapunk.
  2. Rádobjuk a pirospaprikát, és arra a csirkét, majd az ételízesítőt, borsot, és a pár szem köménymagot. Egy kicsit megkeverjük, fedővel letakarjuk. (Víz nem kell, hisz a hús levet ereszt!)
  3. Kb. 15 percig fő, akkor már kiengedte a csirke a levét, levesszük a fedőt, és készre főzzük, zsírjára sütjük.
  4. Egy kis edényben szétkavarjuk a lisztet a tejföllel, rá a csirkére, egyet fő, és kész.
  5. Főtt tésztával, nokedlivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 790
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepaprikás, csirkepörkölt tejfölösen, csirke tejfölösen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-22 22:22

Láttam, éhes lettem elmentettem, el fogom készíteni, köszi.:-)
Szép nyári napokat kívánok!

Éva-Anyóca

489
csirke 1.2 kg
tejföl 4 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 ek
köménymag 1 csipet
finomliszt 2 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 ek