Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirkepaprikás bográcsban

Tejfölös csirkepaprikás bográcsban
Tejfölös csirkepaprikás bográcsban
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A habarás miatt nem olyan unalmas, mint egy normál pörkölt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész csirkét részeire bontjuk.
  2. A bográcsba olajat öntünk, amire ráöntjük a kockára aprított vöröshagymát. Megvárjuk, míg megüvegesedik, aztán rádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, majd a paradicsomot.
  3. Mikor már a zöldségek jól összefőttek, levesszük a bográcsot a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, és belehelyezzük a csirkehúst.Visszarakjuk a tűzre, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, ráöntjük a vizet, és lefedve főzzük 1,5 óráig néha-néha megkavarjuk.
  4. A főzés utolsó negyedében belerakjuk a pörköltszaft kockát és az apróra vágott fokhagymát.
  5. Mikor már biztosan puha a hús, elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást, amit hőkiegyenlítés során keverünk el a pörköltben.
  6. Csőtésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 27 396
elküldve: 5
receptkönyvben: 111
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt bográcsban, bográcsos csirkepaprikás, paprikás csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2015-05-20 20:56

A kockákat én sem használom és olaj helyett egy evőkanál libazsírt használok már csak a finomabb ízek miatt is.

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Wed, 2015-05-20 12:49

Nem akarom/nem tudom elhinni, hogy a paprikás csirkéhez feltétlenül kell a gyári készítésű, isten tudja, milyen kémiai anyagokból összebuherált pörköltszaft-kocka! A három közepes méretű hagyma tökéletesen megfelelő sűrű szaftot kell, hogy adjon.

857
csirke 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 2 kis db
fokhagyma 2 gerezd
füstölt pirospaprika 1.5 ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 4 ek
finomliszt 1 evőkanál