Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirkeragu

Tejfölös csirkeragu
Tejfölös csirkeragu
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma csirkére volt gusztusom, így ezt az ételt főztem meg. Ügyesen elkészíthető étel. Én a gombát apró kockára vágtam, és úgy süllyesztettem bele az ételbe, mivel a család többi tagja nem nagyon kedveli, így kevesebbet tettem bele, viszont ha apró, nincs annyira szem előtt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, és forró zsírban szép pirosra pirítjuk.
  2. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát, megkeverjük, sózzuk, megborsozzuk, föleresztjük a borral és ugyanannyi vízzel.
  3. Ha felforrt, beletesszük a babérlevelet, kakukkfüvet, és pároljuk, majd a negyedekre vágott gombát tesszük hozzá, és fedő alatt pároljuk puhára.
  4. Amikor megfőtt, belekeverjük a tejfölt, kevés citromlével ízesítsük. Egyet forr, és készen is van az ételünk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 029
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös csirke, gombás csirkeragu fehérborral, fehérboros csirkemell tejfölös szószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

471
vöröshagyma 1 nagy db
mangalica zsír 6 dkg
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 80 dkg
babérlevél 1 db
kakukkfű 2 szál
gomba 20 dkg
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
citromlé 1 tk
víz 2 dl