Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös epercsoda

Tejfölös epercsoda
Tejfölös epercsoda
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem gyerekkori kedvence. Most már én is tudom, hogy nem véletlenül, hiszen ez egy mennyei finom desszert!!
Soha nem gondoltam volna, hogy az eper tejföllel elkeverve ilyen ellenállhatatlanul ízletes tud lenni. Szerencsére gyerekeink már most megkóstolhatták, nem kellett nekik olyan sokat várniuk, mint nekem. Csak győzzem eperrel... :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret villával pépesre/darabosra nyomkodjuk.
  2. Hozzákeverjük a vaníliarúd belsejét, a reszelt citromhéjat és a porcukrot. (Ez epertől függően változhat!)
  3. Ráöntjük a hideg tejfölt, elkeverjük ,és már tálaljuk is! Persze hagyni kellene az epret a cukorral kicsit állni, aztán a tejföllel elkeverve hűtőbe tenni 1 órára, de erre nálunk esély sincs! :) Én előző este beteszem az epret a hűtőbe a tejföl mellé, így amint kész, már lehet is enni! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 564
elküldve: 6
receptkönyvben: 239
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös eperkrém, gyümölcskrém eperrel, epres tejfölös desszertkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leilalinda
leilalinda / leilalinda Tue, 2012-05-22 19:07

Én úgy vagyok az eperrel,hogy vétek bármit is készíteni belőle, de ezt kipróbáltam,és nem bántam meg!!! Isteni finom! :)

377
eper 50 dkg
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 15 dkg
tejföl 4 dl