Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta

Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta
Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi így szeretjük az ubisalit, a régimódi cukros-ecetes levet egy kicsit tovább " bolondítva ".

Férjem nem éri be ennyivel. :-) A friss, erős zöldpaprika belekarikázása teljességgel elmaradhatatlan! :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, és nem sózzuk be! Vékonyra leszeleteljük.
  2. A léhez elkeverjük a vízben a cukrot, sót, ecetet, ízesítjük a frissen darált fekete borssal, és az átnyomott vagy nagyon apróra felvágott fokhagymával.
  3. Ezek után hozzáadjuk a tejfölt, pirospaprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd az egészet összekeverjük.
  4. Legvégül az uborkát beleforgatjuk. 
  5. Tálaláskor tálkákba szedjük, és ízlés szerint vagy díszítésnek 1-2 mk tejfölt, és némi pirospaprikát teszünk rá.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 201
elküldve: 4
receptkönyvben: 160
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös ubisali, fokhagymás uborkasaláta, petrezselymes uborkás saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tövismami
Tövismami / Tövismami Fri, 2012-08-03 14:50

Én is szeretem az ubisalit. Én nem teszek bele vizet hisz az uborka enged elég levet. Szeletelést követöen csak annyi sót teszek rá ami a léhez is kellene, majd cukrot vagy folyékony édesítöszert és ecetet adok hozzá. Majd jöhet bele a tejföl, fokhagyma, pirospaprika. Tálaláskor, esetleg a tetejére szeletelt erös zöldpaprika.

159
kígyóuborka 1 közepes db
víz 300 ml
cukor 2 ek
1 kk
ecet 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
tejföl 4 ek
petrezselyem 1 csokor