Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gombaleves barna nokedlivel

Tejfölös gombaleves barna nokedlivel
Tejfölös gombaleves barna nokedlivel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a gombaleves zöldségek nélkül, csak gombából készült, így a gomba íze jobban kiérződik. A nokedlit nem fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű lisztből készítettem, ami egészségesebb.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, a gombát szeleteljük, az újhagymát karikára vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, beletesszük a gombát, fűszerezzük, felengedjük vízzel.
  3. Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet, tojást összekeverjük, sózzuk, majd beleszaggatjuk a fazékba.
  4. A leveshez keverünk egy kevés lisztet, felforraljuk.
  5. Tálaláskor kanalazunk rá tejfölt s szórunk rá pirospaprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

nokedlis gombaleves, teljes kiőrlésű nokedli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

433
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
újhagyma 1 db
olívaolaj 1 ek
leveskocka 1 db
fekete bors 1 csipet
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
teljes kiőrlésű liszt 4 púpozott ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
tejföl 8 ek
víz 5 dl