Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gombaleves Rhode-tól

Tejfölös gombaleves Rhode-tól
Tejfölös gombaleves Rhode-tól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthető csupán a gomba szárából is, amikor töltött vagy rántott gombafejeket készítünk, és kiszedjük a szárát, nem dobjuk ki, hanem szépen szeletelve akár le is fagyasztható.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Gyorsan elkészíthető, kellemes ízű leves, akár ünnepi alkalmakon is tálalható. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldséget és a gombát gyufaszál vastagságúra szeleteljük. Hagymát, paprikát egészben hagyjuk.
  2. A zöldségeket és a csokor petrezselyem felét, a gomba kivételével felhevített olajba dobjuk, kb 5 percig kevergetve pároljuk/pirítjuk, ezután bele a gombát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk, és 1 dl vízzel felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amíg puhul, a lisztből, tejfölből elkészítjük a habarást. A maradék petrezselymet felaprítjuk.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük kb 1,5 l vízzel, és újraforraljuk, a főtt hagymát és a paprikát kidobjuk a levesből. Hőkiegyenlítéssel a levesbe keverjük a tejfölös habarást, beleszórjuk a felaprított petrezselymet, még 1-2 percig főzzük és tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 339
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombaleves tejföllel, zöldséges gombaleves, sokfűszeres gombaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

134
gomba 15 dkg
sárgarépa 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
tejföl 175 g
napraforgó olaj 3 ek
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
vöröshagyma 1 kis fej
zöldpaprika 1 közepes db
víz 16 dl