Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gombás nudli

Tejfölös gombás nudli
Tejfölös gombás nudli
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, laktató étel, és nem utolsó sorban nem drága. :)

hozzávalók / 4 adag

A nudlihoz

A gombához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gomba elkészítése: vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a szeletelt gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
  3. Amikor megfőtt, a tejfölt kikeverjük 1 ek liszttel és 4-5 ek szaftlével, és hozzáadjuk a gombához, majd 2-3 percig még főzzük.
  4. Nudlihoz: burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  5. Amikor megfőtt, leöntjük a levét, és áttörjük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, és forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
  6. Ahogy feljön a víz tetejére, szűrőkanállal egy lábosba kiszedjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 764
elküldve: 5
receptkönyvben: 143
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nudli gombával, burgonyás nudli tejfölös gombával, gombás nudli tejföllel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-29 23:56

Nagyon jó ötlet, finom, laktató és tényleg nem drága, a családom mindent szeret ami benne van, köszönöm a receptet. :)
Éva-Anyóca

609
burgonya 80 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
2 tk
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint