Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-gombás szelet muskotályos szőlőpálinkával

Tejfölös-gombás szelet muskotályos szőlőpálinkával
Tejfölös-gombás szelet muskotályos szőlőpálinkával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi recept, gyors, finom, köretként bármi adható hozzá, itt szélesmetélttel tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskarajt mossuk meg, szárítsuk le a vizet, majd szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
  2. Hevítsünk olajat, majd kellemesen barnásra pirítsuk meg benne a szeletek mindkét oldalát.
  3. Egy nagyobb edényben készítsünk pörköltalapot. Olajon futtassuk meg a finomra vágott vöröshagymát, tűzről levéve adjunk hozzá egy kevés fűszerpaprikát, majd adjuk hozzá a gombát, egy kicsit dinszteljük. Majd a húsokat helyezzük be, és együtt pároljuk.
  4. Mikor már megpuhult a gomba is és a hús is átfőtt, akkor keverjünk hozzá tejfölt ízlés szerint (kb. a nagy tejfölös doboz ¾-ét), és végül adjuk hozzá az aszútörköly pálinkát, de ezzel már ne főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 230
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pálinkás tejfölös-gombás szelet, tejfölös gombás sertésszelet, laskagombás-tejfölös sertéskaraj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
sertés rövidkaraj 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
laskagomba 25 dkg
finomliszt 10 dkg
tejföl 300 g
pálinka 4 ek