Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gombasült

Tejfölös gombasült
Tejfölös gombasült
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vegetáriánusként mindig vadászom a jó és olcsó recepteket, de ez szó szerint véletlenül pottyant az ölembe, mikor egy ismerősnél a könyvespolcot segítettem letakarítani. Leesett egy könyv, egy 1985-ös Magyar Konyha ünnepi kiadvány, és pont ennél a receptnél nyílt ki. Kipróbáltam, és azóta is imádom. A recept eredetileg Izraelből származik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd 8 deka margarinon megfonnyasztjuk (aki szeretné, margarin helyett olívaolajjal is dolgozhat, de ez esetben figyeljünk a mennyiségre! - ne legyen túl sok). Megtisztítjuk, és felszeleteljük a gombát, aztán hozzáadjuk a hagymához. Mindezt húsleveskockával, sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg el nem főtt a leve.
  2. Kinyújtjuk a leveles tésztát, és kibélelünk vele egy kivajazott (avagy olívaolajozott) magasabb falú tepsit vagy tűzálló tálat (35-40 cm). Érdemes a tésztát ennek megfelelően téglalap alakúra nyújtani.
  3. Lereszeljük a sajtokat, és összekeverjük őket, majd a kapott keverék felét rászórjuk a leveles tésztára. Erre jön, szépen elegyengetve a gombás-hagymás töltelék, majd a maradék sajt.
  4. A tejfölt simára keverjük két tojással, majd azt szépen egyenletesen ráöntjük a legfelső sajtrétegre. A tésztát ekkor érdemes kicsit visszahajtani, hogy pereme legyen, nehogy a tejföl kibugyogjon.
  5. Előmelegített sütőben (180° légkeverésen) addig sütjük, míg a tészta szép világosbarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 237
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mtina

Mióta szakács: 2012.12.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás lepény, tejfölös gombás lepény, vegetáriánus gombás sült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

887
leveles tészta 1 csomag
gomba 50 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
margarin 10 dkg
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tejföl 2 dl
tojás 2 db
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint