Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gulyásleves csirkeszárnnyal

Tejfölös gulyásleves csirkeszárnnyal
Tejfölös gulyásleves csirkeszárnnyal
130 perc / előkészület: 50 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezúttal csirkeszárnnyal készítettem el, igazán finom lett! Ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

Mielőtt tálalom, kicsontozom a szárnyakat, hogy evés közben ne kelljen vele bajlódni!
Lehet bele tenni petrezselymet, fehérrépát, fokhagymát, kevés őrölt köményt, még jobb íze lesz!
Legjobb, ha pogácsával fogyasztjuk! Így főételnek is tökéletesen megfelel. Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket (krumpli, hagyma, répa) megpucoljuk, megmossuk, felvágjuk - a krumpit kockákra, a répát karikákra, a hagymát szintén felkockázzuk (vagy leturmixoljuk - ajánlom azoknak, akik nem szeretnek aprítani).
  2. Ezután a csirkeszárnyakat is alaposan megmossuk, és az esetleges rajt maradt tollakat eltávolítjuk.
  3. A hagymát kevés olajon fonnyasztjuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a fűszerpaprikát.
  4. Felengedjük kevés vízzel, visszatesszük a tűzre, és beletesszük a szárnyakat, a krumplit, a répát, majd ízlés szerint sózzuk/ételízesítőt adunk hozzá, és borsozzuk. Öntünk rá még vizet, hogy ellepje az alapanyagokat.
  5. Addig főzzük, amíg minden megpuhul benne, néha megkeverjük.
  6. Amikor minden puha, elkészítjük a galuskát: egy kis tálba beleütjük a tojást, adunk hozzá tetszés szerint lisztet, majd vizet (annyit, hogy ne legyen nagyon folyós, inkább többször keveset), és jól összekeverjük.
  7. Beleszaggatjuk a galuskát forrásban lévő levesbe, jól megkeverjük.
  8. Végül mehet a tejföl, egy kis levessel felhígítjuk, hogy ne csomósodjon össze, és úgy öntjük bele.
  9. Hagyjuk, hogy egyet "rottyanjon", majd lezárjuk, és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 028
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Liluu

Mióta szakács: 2011.07.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves, csirkés gulyásleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Tue, 2011-11-01 13:46

Lenne a neve csirkeszárnyraguleves, de ne gulyás. A gulyás az kizárólag szarvasmarha.

569
csirkeszárny 60 dkg
burgonya 70 dkg
sárgarépa 2 nagy db
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 150 g
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
víz 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint