Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös hargitai gombaleves

Tejfölös hargitai gombaleves
Tejfölös hargitai gombaleves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi téli finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és üvegesre pirítjuk. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és átpároljuk.
  2. Közben vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, rátesszük a hagymára, és kicsit átsütjük.
  3. A savanyú káposztát átmossuk, kicsit felaprítjuk, ezt is hozzáadjuk a szalonnás-kolbászos keverékhez.
  4. Annyi vízzel felengedjük, ami bőven ellepi. Felforraljuk, néhány perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk.
  5. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrűsítjük vele a levest.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 5 594
elküldve: 5
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás gombaleves, tejfölös gombaleves kolbásszal és savanyú káposztával, káposztás téli gombaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
gomba 20 dkg
savanyú káposzta 30 dkg
kolbász 20 dkg
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 5 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
víz 1.5 l