Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös káposztaleves

Tejfölös káposztaleves
Tejfölös káposztaleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a káposztaleves nyári változata, amikor a friss hozzávalókból könnyű, finom és változatos zöldségleveseket készíthetünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szeretné, levestésztával is gazdagíthatja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a fokhagymát tesztés szerint daraboljuk, vagy azt is karikákra vágjuk.
  2. Egy leveses fazékban felolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a káposztát, a répát, petrezselymet és fokhagymát. Kb. 5 percig többször átkeverve fonnyasztjuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Amikor felforrt, takarékra tesszük, ételízesítővel és sóval fűszerezzük, és beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul.
  3. A tejfölt egy kis tálban simára keverjük a levesből kimert forró lével, majd beleöntjük a levesbe, és elkeverjük.
  4. A paradicsomot nyolcfelé daraboljuk, és ezt is a levesbe tesszük. Néhány percig még főzzük, és már készen is van.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 405
elküldve: 6
receptkönyvben: 479
elkészítve: 17/28
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

nyári káposztaleves, káposztaleves tejfölösen

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2012-04-21 08:12

Nagyon finom! Felvettem a repertoárba! Köszi az ötletet!
Üdv
T

Bigacsiga
Bigacsiga Sat, 2011-10-29 16:35

Én is elkészítettem, nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy az ételízesítő helyett borssal ízesítettem és krumpli is került bele.

zsuzskabébi
zsuzskabébi Fri, 2010-09-10 18:09

Nálunk Kolozsvár mellett és a családban a lucskoskáposztaleves fantázianevű valami a befutó. Csak az a baj, hogy én azt nagyon nem szeretem. Úgyhogy ezt a gusztusos receptet már kinéztem akkor, amikor felkerült, és ma jött el a napja, hogy el is készüljön. Csak remélem, hogy a hagyományosat kedvelő családnak is ízleni fog. Köszönet érte!

149
káposzta 30 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
tejföl 1 dl
vaj 1 ek
ételízesítő 2 ek
1 kk
víz 1.5 l