Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-kapros húsgolyó

Tejfölös-kapros húsgolyó
Tejfölös-kapros húsgolyó
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már untunk a paradicsomos húsgombócot, és volt egy nagyon régi receptet, hát gondoltam, némi változtatással kipróbálom....

Nem bántam meg. :-)

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsgombócokat a fenti hozzávalókkal összeállítjuk. Forrásban lévő vízbe tesszük a húsleveskockát, berakjuk a gombócokat, majd amikor feljönnek a víz tetejére, kiszedjük.
  2. A mártáshoz a lisztet pici olajon megpirítjuk, hozzáadunk a húslevéből pár kanállal, az apróra vágott kaporral és tejföllel összeforraljuk.
  3. A végén teszünk bele 1-2 kanál citromlevet. Végül a lecsöpögtetett húsgombócokat hozzáadjuk, és tésztával vagy krumplipürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 657
elküldve: 5
receptkönyvben: 142
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sonce

Mióta szakács: 2012.03.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsgombóc kapros tejfölös mártásban, tejfölös húsgolyó kaprosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
darált sertéshús 0.5 kg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
tejföl 2 dl
kapor 1 csokor
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 evőkanál
napraforgó olaj 1 teáskanál