Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös kapros káposztaleves

Tejfölös kapros káposztaleves
Tejfölös kapros káposztaleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolbász nélkül is elkészíthető. Én is csak az íze kedvéért tettem bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, lesózzuk, és félretesszük.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
  3. Rátesszük a megsózott káposztát, a karikára vágott kolbászt, az apróra vágott kaprot.
  4. Felengedjük vízzel, és lefedve puhára főzzük.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a káposztára szűrjük. Összeforraljuk pár percig, és ha kell, utána sózzuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 197
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos tejfölös káposztaleves, tejfölös savanyú káposzta leves, káposztaleves tejfölösen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Éva néni
Éva néni Tue, 2015-05-19 16:47

most akkor 80 dkg savanyú káposzta, vagy inkább vékonyra gyaluljuk és lesózzuk?

607
savanyú káposzta 80 dkg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
kolbász 30 dkg
kapor 1 csokor
víz 2 l
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek