Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös karalábéfőzelék Andi konyhájából

Tejfölös karalábéfőzelék Andi konyhájából
Tejfölös karalábéfőzelék Andi konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos főzelékeken túl most karalábéból készült az ebéd. Nagyon egyszerűen, hamar, kevés alapanyagból az asztalra varázsolható. Kicsit édes, de rendkívül krémes főzelék. Fokhagymás fasírtgolyókkal kínáltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
  2. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük. Közben a keletkező habot leszedjük róla.
  3. Meghintjük sóval, borssal.
  4. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
  5. A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük.
  6. Hagyjuk besűrűsödni. Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a karalábé elég édes.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 96 566
elküldve: 3
receptkönyvben: 376
elkészítve: 30/30
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karalábéfőzelék, karalábéfőzelék tejfölösen, tejfölös főzelék karalábéból

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gym963
gym963 Thu, 2020-04-23 19:16

Szuper! Egyszerű és nagyszerű. Gyerekkoromban ettem legutóbb karalábéfőzeléket, de most már fogok gyakrabban! Kösz!

beatrixd
beatrixd Mon, 2016-04-25 06:14

Hasonlóan készítem én is, csak az elején hagymát dinsztelek, és a vége előtt úgy negyed órával főzök bele petrezselyemzöldet (kisebb csokor felét) aprítva. Pörköltesen elkészített darált hússal kínálom és mindig imádjuk.

217
karalábé 3 közepes db
1 kávéskanál
fekete bors 2 csipet
finomliszt 2 púpozott ek
tejföl 3 dl
víz 3 dl